Blauwe lamp

Alle meldingen van vastgelopen AHOB's, kapotte verkeerslichten of blauwe-lamprijders kan je hier posten. Tevens kan je hier storingen en bijzonderheden plaatsen betreffende de verkeerlichtinstallaties op de kruisingen Hoofdweg en President Rooseveltweg.
Post Reply
User avatar
MichaBen
Lid
Posts: 10947
Joined: 12 Oct 2003, 21:15
Contact:

Blauwe lamp

Post by MichaBen » 09 Jan 2010, 19:50

Daarnet zat ik wagendienst 556 (van Nesselande naar remise 's-Gravenweg) zonder te remmen station Nieuw Verlaat voorbij scheuren en af stormen op de kruising Schout Bontenbalpad. Ik zat eigenlijk te wachten tot de metro flink in de remmen zou gaan voor de kruising, de kruising werkt namelijk met een timer om te voorkomen dat deze sluit terwijl de metro op het station gestopt is, je moet stoppen of langzaam rijden wil je deze activeren, bij te hard rijden reageert te kruising niet. Echter de remming bleef uit, en de bestuurder knalde met de volle 50km/u de overweg met geopende slagbomen op. Pas toen de metro de kruising opreed werden de verkeerslichten voor de voetgangers en fietsers geel. Normaal betekend dat stoppen tenzij je niet meer kunt stoppen, dit maal was de keuze stoppen of doodgereden worden door een metro.

Gelukkig geen ongelukken gebeurd, maar het is een kwestie van tijd voor er iemand wordt doodgereden op deze kruising door een slapende bestuurder. Dit is namelijk absoluut geen incident, in de jaren dat de slagbomen hier staan zijn er ontelbaar veel inrukkers met volle snelheid door deze blauwe lamp gereden. In het begin toen hier net AHOBs waren gebeurde het vrijwel dagelijks, vermoedelijk doordat veel bestuurders dachten dat de AHOB net zo reageerde als de oude VRI. Tegenwoordig komt het minder vaak voor, maar er zijn ook aanzienlijk minder inrukkers vandaag de dag vanuit Nesselande (zeker aangezien de late diensten tot Alexander in dienst rijden). Het gebeurd, zoals ook vandaag weer, echter nog altijd met enige regelmaat, en vroeg of laat gaat dit mis.

User avatar
hmv
Lid
Posts: 43
Joined: 17 Dec 2008, 15:59

Re: Blauwe lamp

Post by hmv » 10 Jan 2010, 00:55

Zou je dat niet beter bij de RET kunnen melden zodat ze er iets mee kunnen doen? Op een forum zetten heeft weinig zin, door het te melden bij de RET kan je mogelijk ongelukken voorkomen..

Post Reply